Alkoholinių gėrimų derinimas su maistu

Dažnas iš mūsų mėgsta kartas nuo karto atsipalaiduoti ir išgerti vienokio ar kitokio alkoholinio gėrimo. Tačiau alkoholiniai gerimai gali būti skirti ne vien atsipalaidavimui, jie taip pat puikiai dera prie maisto ir atskleidžia kai kurių patiekalų skonį. Tačiau tam, kad žinoti, kuris gėrimas dera prie kokio maisto, visų pirma reikia nemažai apie juos išmanyti. Dažniausiai su maistu yra vartojamas vynas, o šiek tiek rečiau alus. Būtent dėl šios priežasties, šis straipsnis bus skirtas vynui.

Tam, kad suprasti, kuri vyno rūšis tiks prie jūsų ruošiamo maisto, reikia suprasti kuo vynai skiriasi. Visų pirma reikia suprasti, kad vynas yra gaminamas iš vynuogių, tačiau ne iš tokių kokias galima nusipirkti parduotuvėje. Vynui skirtos vynuogės yra mažos, saldžios ir su sėklytėmis. Nors yra tūkstančiai skirtingų vynuogių rūšių, pagrindinės yra tik kelios.

Alkoholiniai gerimaiVynai gali būti gaminami iš vienos vynuogių rūšies arba sumaišomi iš kelių vynuogių rūšių. Vyno rūšį dažniausiai atskirsite pagal vietą iš, kurios jis kilo. Vyno rūšys:

Cabernet Sauvignon viena populiariausių vyno rūšių pasaulyje. Sodrios raudonos spalvos vynas, tinkantis prie avienos ir jautienos patiekalų bei prancūziškų sūrių.

Syrah taip pat sodrios raudonos spalvos, kurio vynuogės yra dažnai auginamos Prancūzijoje ir Australijoje. Tinkamas prie prancūziškų sūrių ir viduržemio jūros virtuvės.

Zinfandel ne toks sodrus kaip Syrah ar Sauvignon, kuriame jaučiamas vaisių skonis. Vynas kilęs iš Kroatijos, tačiau tinka prie įvairių patiekalų, ypač pagamintų iš vištienos ir kiaulienos.

Chardonnay baltasis vynas kilęs iš Prancūzijos. Puikiai tinka prie jūros gėrybių ir minkštų sūrių.

Sauvignon Blanc baltasis vynas, kurio vynuogės išvestos iš Cabernet Sauvignon vynuogių. Tinka prie žuvies, vištienos ir ožkos sūrių.

Riesling baltasis vynas, kuris priklausomai nuo gamybos būdo gali būti labai saldus ir rūgštokas. Tinka prie vištienos, kalakutienos ir vokiškos virtuvės.

Žinoma mūsų išvardintos rūšys yra tikrai nevisos, kurias galite išbandyti, o taip pat kiekvienas vynas gali atsiskleisti su skirtingu maistu, todėl tik bandydami jūs atrasite koks maisto ir vyno derinys labiausiai patinka jums.

Įrašas paskelbtas temoje Laisvalaikis/Pomėgiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.