Restoranai Vilniuje – ne tik lietuvio skoniui

Šį savaitgalį  buvo atvykęs draugas iš Londono, kurį tiesiog sužavėjo Vilniaus miestas. Atrodo, nieko įspūdingo neveikėme: užlipome ant Gedimino kalno pasigrožėti miesto panorama, papasakojau Vilniaus įkūrimo istoriją, ir praalkę užsukome į restoraną, esanti Pilies gatvėje. Restoranas Gabi – mano pamėgta vieta, tad vyliausi, kad ir mano bičiuliui jis patiks. Tikrai nesuklydau: jau grįžęs į Londoną jis man parašė žinutę, kad vėl norėtų pasimėgauti antienos krūtinėle gardžiame karamelizuotame vyno padaže. Jį maloniai nustebino tai, kad meniu informacija yra pateikta ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba. Kaip ir daugumai užsieniečių, jam lietuvių kalba atrodo pernelyg sudėtinga, tad per savaitgalį teišmoko pasisveikinti ir atsisveikinti.

Tiesą sakant, rinkausi tarp dviejų restoranų: pernai buvo užsukusi draugė iš Vengrijos, lankėmės kitoje vietoje: Restoranas Medininkai jai paliko iš tiesų puikų įspūdį. Ragavome „Čigoniškus“ blynus, kuriuos ji apibūdino kaip vienus skaniausių kada nors valgytų. Dabar, kai viešėjo draugas iš Anglijos, galvojau jį nusivesti ir į šį restoraną, bet paprasčiausiai pritrūko laiko. Gabi restoranas leido nepajusti, kaip atslinko vėlyvas vakaras, ir teko skirstytis – juk ankstų rytą laukė skrydis atgal į Londoną. Nors buvo šeštadienio vakaras, ir žmonių restorane buvo gana nemažai, tačiau tikrai neteko ilgai laukti, kada mus aptarnaus. Mano draugas – vyno mėgėjas, tačiau juokavo, kad nieko negirdėjęs apie Lietuvoje gaminamą vyną. Sakiau, kad nieko tokio – juk ir pas mus atkeliauja produkcija iš užsienio. Restoranas Gabi tikrai nenuvylė – juk siūloma daugiau nei 40 įvairių vyno rūšių, taigi, tai tikrai pateisino lūkesčius.

Restoranas Medininkai

Pasimėgavę maistu ir skaniu vynu nusprendėme paragauti visų taip giriamo obuolių pyrago. Tikrai nesigailėjome dėl tokio pasirinkimo – tikiu, kad šis pyragas patiktų net ir nemėgstantiems saldžių kepinių ar obuolių. Turiu prisipažinti: pati esu tikrai smaližė, ir niekada nepraleidžiu progos paragauti deserto. Taip pat man labai patiko ir trupininis obuolių pyragas su ledais, kurį siūlo Restoranas Medininkai. Kadangi mano mama yra konditerė, įtikti man ne visada yra paprasta, tačiau šie du restoranai tikrai visada pateisina mano lūkesčius. Subtilus obuolių pyrago skonis tikrai ilgam išliko atmintyje, tačiau namuose tokio pat išsikepti nepavyko.

Užsieniečius žavi ne tik tai, kad restoranuose siūlomi patiekalai yra išskirtinio skonio, o aptarnavimas – visada malonus, bet ir autentiškas restoranų interjeras. Turiu pripažinti, kad abu restoranai: „Gabi“ ir „Medininkai“  draugams iš užsienio tikrai patiko, ir net šiek tiek kėlė šypseną tai, kad jie puolė fotografuoti interjerą. Žinoma, padavėjos į tai žvelgė nuolaidžiai – juk suprantama, kad ne visur rasite įvairių antikvarinių daiktų bei keramikos darbų. Jei Vilniuje viešės jūsų draugai iš užsienio, tikrai rekomenduoju apsilankyti šiuose restoranuose.

Įrašas paskelbtas temoje Laisvalaikis/Pomėgiai. Išsisaugokite pastovią nuorodą.