Sriubos nuo peršalimo: tegul žiema nebūna baisi

sriuba ziemai

Kai už lango ateina šaltis – laikas pradėti galvoti apie maisto produktus, kurie leistų lengvai pergyventi nemalonius peršalimo pojūčius. Sriubos žiemos metu yra tarsi išsigelbėjimas, kuris leidžia ne tik sumažinti peršalimo simptomus, tačiau ir jų išvengti apskritai.

Sriubų pasirinkimas labai platus ir kiekvienas norintis nustebinti savo skrandį gali užsukti į internetinius receptų puslapius bei drąsiai eksperimentuoti. Nebūtina pirkti egzotiškus produktus, kurie garantuoja, kad Jūsų sriuba bus kitokia nei valgote iki šiol. Net ir iš tradicinių lietuviškų daržovių galima sukurti tikrai skanią sriubą, kuri padės Jums susidoroti su bakterijomis.

Aštrių sriubų nauda

Peršalus dažniausiai gaminama meksikietiška sriuba. Ir nėra čia jokios magijos. Paprasčiausiai ji yra labai aštri, o kai itin skauda gerklę – aštrus patiekalas gali padėti susitvarkyti su labai nemaloniais skausmais. Tiesa, tas aštrumas ne visiems gali būti naudingas. Ypač tokiu atveju, kai aštriais patiekalais mėgaujatės labai retai. Tokiu atveju gali pradėti skaudėti skranduką, tad būtina paprikos kiekius normuoti.

Jeigu pasigaminote per aštrią sriubą, tačiau gaila ją išmesti – tokiu atveju rekomenduojame į ją įdėti šiek tiek tarkuoto sūrio. Riebus gaminys kur kas labiau nugesina aštrumą, juolab, suteikia malonaus atsakonio.

Lietuviškų daržovių panaudojimo galimybės

Sriubos gali būti labai įvairios ir vietoj to, kad dairytumėtės į kitų šalių virtuves, nepamirškit, kad iš tradicinių lietuviškų daržovių galima sukurti išskirtinio skonio patiekalus.

Net ir paprasčiausios bulvės, kurios yra dedamos į sriubas, bus visiškai kitokio skonio, jeigu pirmiausia jas apkepsite. Retas žino, kad orkaitėje apkeptos bulvės sriuboje yra labai skanus ingridientas. Juolab, tuomet sriuba tampa kur kas storesnė, tad ji gali tapti pagrindiniu dienos patiekalu.

Druska ir jos saikas

Visi kurie bent jau trumpam kada nors buvo atsakę druskos žino, koks tai svarbus prieskonis galintis net ir neskaniausiam maisto produktui suteikti kur kas geresnį skonį. Tiesa. Daugelis druską yra taip pamėgę, kad paprasčiausiai pamiršo, kad egzistuoja kur kas daugiau įvairiausių prieskonių, ne tik druska.

Gaminant sriubas rekomenduojame išbandyti Lietuvoje neįprastus priekrosnius, kadangi tai gali kardinaliai pakeisti nusistovėjusį įspūdį apie sriubas. Užsukite į specializuotą priekrosnių parduotuvę. Juk tai gana nebrangus gaminys, kuris gali kardinaliai pakeisti gaminamus patiekalus.

Juolab, dalis prieskonių gali padėti kovoti su peršalimu. Tam puikiai tinka paprikos gaminiai.

Išvenkite peršalimo stiprindami imunitetą!

Galiausiai, sriubos turi būti valgomos ne tik tuomet, kai peršalimas jau gadina Jums kasdienybę. Mėgaukitės dar tuomet, kai jaučiatės puikiai. Visada galima užkirsti kelią nemaloniai slogai, tačiau reikia tam įdėti šiek tirk pastangų. Reguliariai valgykite svogūniene, kuri ne tik stiprina imuninę sistemą, tačiau iškart kovoja su bakterijomis, kurios vėliau atneša rimtas ligas.

Kuo labiau savimi rūpinsitės – tuo geriau jausitės.

Nelaukite, kol peršalimas sugadins jums kasdienybę. Sveikai maitinkitės kiekvieną dieną ir vos tik pajutote pačius pirmuosius požymius – kuo skubiau išsivirkite sriubos, kuri sunaikins gyvenimą Jums gadinančias bakterijas.

Skani sriuba – sveikatos šaltinis!

Įrašas paskelbtas temoje Kita, Sveikata/Medicina. Išsisaugokite pastovią nuorodą.